Wednesday, March 21, 2007

USA today....

Με αφορμή την προηγούμενη παράγραφο και ένα άρθρο του βετεράνου Jimmy Massey στο περιοδικό Ε της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας έψαξα και βρήκα πράγματα και θάματα...

Αρχικά, έχετε ενημερωθεί για τις καταγγελίες βετεράνων του Ιράκ, που αφορούν στις συνθήκες στράτευσής τους; Αν όχι, γιατί; Ένας φίλος μου είπε από έλλειψη χρόνου. Γιατί δεν έχουμε χρόνο για τέτοιες ειδήσεις; Γιατί δεν έχουμε χρόνο να μάθουμε και να συζητήσουμε για αυτά; Γιατί σχολάμε στις 9;

Και κατά δεύτερον, οι αλλαγές που προωθούνται στο ασφαλιστικό σύστημα, πού νομίζετε ότι θα οδηγήσουν; Όχι, η ανησυχία μου δεν έχει να κάνει μόνο στην πιθανή μη απόδοση συντάξεων στους σημερινούς 30ρηδες, όταν έρθει η ώρα.

Κυρίως δεν θέλω η Ελλάδα να καταντήσει (σε αυτό) σαν της USA.

Και αντιγράφω: «...δούλεψα για χρόνια στην στρατολογία και δεν βρήκα ούτε έναν που να στρατολογήθηκε από πατριωτισμό. Πάνε για να εξασφαλίσουν πλεονεκτήματα: κολέγιο, δωρεάν περίθαλψη, ευνοϊκά δάνεια,... μερικά από αυτά τα παιδία δεν είχαν πάει καν σε οδοντίατρο πριν στρατολογηθούν. Πάνε για να καλύψουν βασικές ανθρώπινες ανάγκες. Ξέρεις τι κάνει ένας στρατολόγος; Ψεύδεται εξαπατά, εκμεταλλεύεται, παρακαλά, δανείζεται και κλέβει... », τάδε έφη ο κος Massey. Και δεν εξεπλάγην καθόλου από το υπόλοιπο άρθρο όπου και περιγράφεται η πλήρης ασυδοσία των στρατολόγων, αυτά τα ξέραμε από τους κυρίους Moore και Κούλογλου αρκούντως, αλλά αυτές οι γραμμές μου κάθισαν στο στομάχι. Και έψαξα και βρήκα πολλά για το σύστημα εκεί.

Όπως φαίνεται αν δεν δουλεύεις δεν έχεις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σημειώνω απλώς ότι το ποσοστό ανεργίας είναι περίπου 1 στους 10. Σε κάποια πολιτεία μάλιστα για να ρίξουν το κόστος έβαλαν σε εφαρμογή μια απίθανη ιδέα: οι άρρωστοι να «πληρώνουν» με προσωπική εργασία για την παραμονή τους στο νοσοκομείο!!!

Για τέτοιες και ακόμη πιο ανατριχιαστικές πληροφορίες του ιατροφαρμακευτικού συστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών θα βρείτε:

http://www.hfma.org/hfmanews/default,month,2006-04.aspx

2 Comments:

At 3:04 PM, Blogger Talking Drum said...

Κι εμείς για 'κει βαδίζουμε δυστυχώς, για την δικιά μας φωτεινή Αμερική

 
At 7:24 PM, Blogger mk said...

nai, alla den mporoume na anastreyoume tin katastasi;;

 

Post a Comment

<< Home