Friday, October 16, 2009

"Η έντονη βροχόπτωση που έπληξε χθες το βράδυ την Τρίπολη, είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης και να μην λειτουργούν τα χειρουργεία και η αίθουσα τοκετών."
"το πρόβλημα δημιουργήθηκε εξαιτίας των έργων μόνωσης που εκτελούνται στην ταράτσα του νοσοκομείου και δεν έχουν ολοκληρωθεί."
από την Ελευθεροτυπία

Και από την ίδια εφημερίδα, από το οικονομικό κομμάτι αντιγράφω:
αυξήσεις έμμεσων φόρων από το 2005 μέχρι σήμερα:
2005
-ΦΠΑ 1% για προϊόντα και υπηρεσίες (δηλαδή είτε αγοράζω εγώ είτε ο κ. Βαρδινογιάννης τσιγάρα, είτε αγοράζω εγώ 1 λίτρο γάλα είτε η οικιακή βοηθός του κ. Λάτση εκ μέρους του 19% ΦΠΑ πληρώνουμε κι δύο στο δημόσιο, δημακρατικότατο δεν λέω...)
-ΕΦΚ 20% σε ποτά και φθηνά τσιγάρα
-15% στα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων
2006
-ΕΦΚ σε καύσιμα, τσιγάρα, τέλη κινητής τηλεφωνίας, ασφάλιστρα
2008
-20% στα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων
2009
-ΕΦΚ 20% σε ποτά και 7% σε τσιγάρα


Συμπεράσματα:
α. οι έμμεσοι φόροι είναι η εύκολη λύση για δύο λόγους, εισπράττονται, η φοροδιαφυγή είνει δύσκολη σε αυτά τα προϊόντα, και δεν θίγουν περισσότερο τους πιο εύπορους, ώστε να αντιδράσουν.
β. τα λεφτά κάπου στον δρόμο χάνονται,
γιατί αρνούμαι να δεχτώ ότι έλειπε η κοινή λογική, ότι δηλαδή η μόνωση σε ένα κτίριο όπως το νοσοκομείο στην Τρίπολη είναι πρώτη προτεραιότητα, και έπρεπε να γίνει καλοκαίρι, δόξα τω Θεώ στην Ελλάδα οι βροχοπτώσεις το καλοκαίρι για την ώρα είναι σπάνιες, κάποιος αρμόδιος θα το σκέφτηκε αυτό, απλά αναβλήθηκε υποθέτω λόγω έλλειψης ρευστού.


πού πάνε τα λεφτά;
γιατί οι έμμεσοι φόροι πολλαπλασιάζονται, αφού όλοι συμφωνούν ότι είναι πιο άδικοι;

Labels: ,

1 Comments:

At 1:40 AM, Blogger Talking Drum said...

έλα ντε;

 

Post a Comment

<< Home