Friday, June 27, 2008

πράσινη συνείδηση και πράσιν' άλογα!!!

Ας μην ασχοληθούμε με τα χρηματικά ποσά που μας ζαλίζουν καλοκαιριάτικα, για την γαϊδουριά και την βρώμα της πολιτικής μίζας, αλλά με κάτι επίσης σοβαρό και θλιβερό' την ενέργεια, τους πόρους, τις εναλλακτικές μας και την ... πολιτική στο θέμα αυτό.

Το υπουργείο "ανάπτυξης" έχει ανακοινώσει μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας που θα αποδώσουν από του χρόνου...ενώ χθες το θερμόμετρο άγγιξε τους 38 βαθμούς στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα να τεντώσουμε όλοι τον κλιματισμό, και να γίνει νέο ρεκόρ έτους 9.500 MegaWatt! Το σύστημα ως γνωστόν πεπερασμένο, αγγίζει τα όριά του. Αν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 42 βαθμούς Κελσίου είναι περίπου βέβαιο ότι θα κοπεί το ρεύμα!
Ο κίνδυνος του black out (βλακ άουτ) είναι λοιπόν ορατός, την ίδια στιγμή που απαγορεύεται από το αρμόδιο υπουργείο, σημειώστε δηλαδή ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση, από ιδιώτες να παράξουν και ενδεχομένως σε επόμενο στάδιο να πουλήσουν ηλεκτρική ενέργεια, που παράγεται όχι από λιθάνθρακα (όπως κυρίως παράγει η ΔΕΗ δηλητηριάζοντας γη και ύδωρ) αλλά μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων, φιλικά προς το περιβάλλον δηλαδή, που εκμεταλλεύονται την ηλιακή ενέργεια.

Προφανώς όταν παίζονται τα κέρδη της (κρατικής) ΔΕΗ απαγορεύεται η παραγωγή "πράσινης" ενέργειας από ιδιώτες, έστω και για δική τους αποκλειστικά κατανάλωση (πχ από τον κο Κορρέ για το εργοστάσιό του...), ανεξαρτήτως τιμήματος, την ώρα που η δαμόκλειος σπάθη του βλακ άουτ κινείται πάνω από τα νοσοκομεία, σπίτια, εργασίες μας!
Ας θυμηθούν αυτοί οι κύριοι τον πανικό που έσπειραν σε πλήρη αρμονία με τα κανάλια κατά την διάρκεια των απεργιών της ΔΕΗ, για τον κίνδυνο στην υγεία, την εργασία κλπ των πολιτών λόγω της έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος κατά περιόδους στην χώρα... και ας επιτρέψουν μέσω ενός νομικού πλαισίου την παραγωγή πράσινης ενέργειας από ιδιώτες, αφού η ΔΕΗ κωφεύει στα αιτήματα των καιρών, ώστε να μην κινδυνεύουμε κάθε φορά που ανάβουμε το κλιματιστικό μας να βρεθούμε στα σκοτάδια, αλλά ούτε και να αισθανόμαστε τύψεις για την ενέργεια που σπαταλούμε έτσι. Λύση εξάλλου δεν είναι να λιώσουμε από την ζέστη, αλλά να χρησιμοποιούμε τα επιτεύγματα του ανθρώπινου νου προς όφελος όλων μας.

Κουράστηκα να ακούω πολιτικούς να με διαβεβαιώνουν και να δακρύζουν για την οικολογική-πράσινη συνείδησή τους,
πράσινη συνείδηση και πράσιν' άλογα!!!

Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό!

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home